FantasticosMedio augustus 2012 is het nieuwe Nederlandstalige duo de “ Fantasticos” spontaan ontstaan tijdens een amusant gesprek onder een aantal vrienden waarin gesproken werd over het momenteel missen van “echte “ gezellige Hollandse muziek in de stijl van de 60’er jaren.
De ingrediënten waren snel voorhanden …….de sound van toen ( in een modern 2012 jasje ) en de zoetgevooisde stemmen van 2 prima zangers.
De namen van Henk Janssen en Johnny Meijers kwamen direct op tafel , de een ( Henk ) met een Les Chromona’s en Moonlights verleden en de ander ( Johnny ) met een Sunstreams verleden.
Johnny , in 1949 geboren in de Egelantierstraat in de Amsterdamse Jordaan , verhuisde op 5 jarige leeftijd naar Nijmegen . Van zijn vader leerde hij drummen en accordeon spelen. Samen met z’n vader waren er toen al optredens op familiefeestjes en op buurtavonden , waar Johnny de show stal met zijn ongekende talent voor drummen !
Na de lagere- en de ambachtschool startte hij zijn eigen orkestje “ The Red Berries”. Rond z’n 20e jaar werd Johnny gevraagd om drummer te worden bij de Groesbeekse formatie “The Sunstreams “ . Mede door de imposante schare fans en de vele optredens van deze razend populaire groep vonden zij hun weg naar de studio. Dit leverde Johnny in de begin jaren 80 – 2 gouden en 1 platina album op. “ Aan de grens van de Duitse heuvelen “ en “Hoor je het ruizen der golven “ waren 2 grootste Hits van The Sunstreams.
Eind jaren 80 begon Johnny een bruin café in de Nijmeegse binnenstad. Tot op de dag van vandaag is café “ De Sport Centrale “ een druk bezochte zaak waar de oer Hollandse gezelligheid de boventoon voert. Johnny , met zijn vrouw Jeannette , zorgen samen voor een gezellige sfeer in hun bruine cafe “De Sport Centrale “!
Henk , in 1965 geboren in Groesbeek , is tot 1985 daar ook woonachtig geweest. Naast de lagere school en de L.T.S. ( metaal lasser ) heeft de muziek een grote rol gespeeld in zijn leven. Op 5 jarige leeftijd werd die belangstelling al aangewakkerd door de muziek die live gespeeld werd op de Kermis , in de cafés en in de vele feesttenten die er vooral in de zomer in Groesbeek stonden. De eerste kennismaking met Johnny van The Sunstreams was toen Henk 5 jaar oud was en hij tijdens een matinee stiekem de feesttent was ingekropen om de drummer aan het werk te zien. Vanaf die tijd is er een ware vriendschap ontstaan tussen Johnny & Henk. Henk raakte volledig in de ban van het optreden van de muzikanten en voor Henk stond het vast , hij had maar 1 droom om drummer te worden en te kunnen spelen in een orkest. Bij zijn moeder gingen de wasmanden aan gort die kapot geslagen werden door de trommelstokken die Henk van Johnny gekregen had. Henk ’s oma spaarde sigarendoosjes die ze vulde met verschillende hoeveelheden zandkorrels om zo wat andere geluiden te creëren. Ook een van de dingen die hij na-aapte van Johnny was daar een leeg flesje bier gevuld met water , want dat had Johnny ook naast z’n drumstel staan !
Henk speelde als drummer in diverse duo’s en bandjes zoals Les Chromona’s – The Moonlights en zelfs ook in De Havenzangers toen de groep nog kompleet was ! Net zoals Johnny werd Henk drummer maar beschikte hij over een warme mooie stem wat resulteerde in diverse singles en zowaar een eigen solo album. Enkele bekende nummers van Henk zijn “ Maar eens zijn wij samen “ en “ En heel vaak huil je. “ . Sinds 1985 is Henk samen met z’n gezin woonachtig in Nijmegen.
Muzikaal hebben de paden van Johnny en Henk elkaar steeds gekruist. Op Henk z’n verloving – daar speelde Johnny – op Henk z’n trouwen met José was Johnny als muzikant aanwezig !
Dat uitgerekend  in 2012 , hun muzikale wegen bij elkaar moesten komen is een droom voor beiden. Samen zullen de heren als “Fantasticos “ met veel werklust en plezier door het leven gaan en de stemming gaan verzorgen op menig feestje in de komende jaren.