MVL productions verhuurt facilitaire goederen als Geluid-, Licht- en Videoapparatuur. MVL verzorgt techniek voor artiesten en sprekers, bouwt bedrijfsruimte om tot feestlokatie en ondersteunt bedrijfsfeesten,beurzen en congressen. MVL Productions werkt uitsluitend met hoogwaardige materialen, te noemen Lexicon, BSS, d&b Audiotechnik, Shure, Sennheiser, etc.

Zoals veel bedrijven is ook MVL productions ooit begonnen met niet veel meer dan een idee, wij nemen u graag mee in een stukje geschiedenis van MVL Productions.

1996

Logo MVL 1996

De eerste “stapjes” werden bedacht op een klein zolderkamertje in het Brabantse dorpje Mierlo. Na een gedegen inwerkperiode van meer dan een  jaar, werd MVL Productions Nederland op woensdag 29 mei 1996 ingeschreven bij de KvK te Eindhoven. De afkorting ‘MVL’ staat voor, Muziek Video Licht maar dit werd al snel als MVL in de volksmond genomen. De eerste bedrijfsactiviteiten bestonden toen uit het verzorgen van een enkele drive inn show en het verhuren van Diskjockeys.

1999

Eind jaren 90 introduceerde MVL een geheel andere manier van werken: ‘Way of working by solutions’. Dit betekende dat MVL ook voor klanten op zoek ging naar andere benodigdheden zoals Podium, verlichting etc. Hierdoor ontstond de eerste groei in het jonge bedrijf.

2002

Henk Damen komt via zijn platenmaatschappij ‘Dino Music’ bij MVL terecht, in 2002 gaat MVL exclusief voor Henk Damen de optredens in het land verzorgen. De Kick Off was een grote campingtour waar meer dan 110 campings werden bezocht voor een spetterend optreden. Anno 2018 verzorgt MVL Productions nog steeds het geluid voor deze artiest en is Dino Music inmiddels NRGY Music geworden.

2003

In 2003 kwam MVL met het maken van concepten voor marketing/publieke doeleinden. Alle shows werden aangepast aan het logo en kleuren van de klant. In dat jaar ging MVL Productions meer maatwerk leveren ipv onze standaard opzetting. Voor Heineken Groen en voor TNT oranje.

2004

In 2004 lanceerde MVL Productions de Mistic Genius discoshow. Een geheel nieuw design wat nog niet eerder vertoond was, met een maximale opbouwtijd van 15 minuten. Het ingebouwde licht gaf de show een extra demensie en kon aangepast worden aan de kleuren van de lokatie. De lancering van de Mistic Genius was dan ook een schot in de roos op grote en kleine bedrijfsfeesten, exclusieve borrels en bruiloften. Het succes van deze show is nog steeds rijzende, met meer dan 50 optredens per jaar is deze show anno 2011 nog steeds in gebruik. Inmiddels heeft de Mistic Genius meer dan 400 shows uitgevoerd en heeft tot heden nog nooit een storing vertoond.

2005

In 2005 kwam MVL met het ‘No cure No pay’ systeem, wat meer zekerheid bracht voor onze relaties. Doordat MVL Productions steeds meer materiaal tot beschikking kreeg, ging het bedrijf mee inversteren met klanten. MVL wilde laten zien wat het kon, mocht het niet het gewenste resultaat opbrengen voor de klant dan hoefde hij de materiaalkosten niet te betalen. Deze manier van werken heeft MVL veel klanten opgeleverd, en was het “No Pay” eigenlijk niet aan de orde. Laten zien wie je bent, dat was het doel voor MVL. Inmiddels is MVL is voor vele relaties een vertrouwd bedrijf geworden, wij zijn deze mensen dan ook zeer dankbaar.

2006

2006 was een jaar waarin MVL Productions een meer professionele uitstraling kreeg.  Het nieuwe en nog steeds het huidige logo werd gepresenteerd. Voor het eerst had MVL een duidelijk herkenbaar teken. De groene gele boog vond zijn plaats snel op alle bekabeling, flightcases en transportmiddelen.

In dat zelfde jaar kreeg MVL de opdracht om voor de Adidas directie en marketing medewerkers een grote presentatie te verzorgen in het Sofi Dorint Hotel op Schiphol airport. Hier werden dagelijks de enorme zalen aangepast aan het thema van de volgende dag. Op maandag was het een voetbalveld, en op dinsdag een basketbal ruimte. Deze 4 daagse presentatie was een absolute mijlpaal voor MVL Productions.

2009

Presentatie AH

MVL verzorgde een presentatie voor Albert Heijn, waarin voor het eerst de Hamster van de bekende ‘Hamsteren Campagne’  bekend werd gemaakt. Uiteraard waren onze medewerkers zeer vereerd om voor de klant te mogen werken. Ook voor overnames van Albert Heijn verzorgde MVL de presentatie voor de nieuwe medewerkers op vele locaties in Nederland.

2019

Inmiddels met meer dan 24 jaar ervaring in artiesten en show-techniek, is MVL Productions uitgegroeid tot een volledig professioneel bedrijf. Onze visie is luid en duidelijk, “wij werken niet alleen voor u, maar met u”.  Mede hierdoor is MVL niet alleen een technisch realisatiebedrijf maar ook een gewichtige gesprekspartner in elke stap van het evenement, organisatie of marketingcampagne.

Volgens oprichter Maikel van Leuken is elke tevreden klant onze beste reclame, het verschil zit volgens Maikel in de details! Vooruitstrevend zijn is meer dan alleen een creatief oog, namelijk ook de benodigde know how van de inmiddels zeer professionele high- tech apparatuur. Onze vakmensen streven er keer op keer naar om elke productie tot meer dan het gewenste resultaat te ‘produceren’. Inmiddels verzorgt MVL alle opleidingen voor zijn medewerkers zelf. Zo geven wij onze medewerkers hoogwaardige trainingen, en laten wij hun kennis testen in workshops. Komen er nieuwe systemen uit bij onze toeleverancier dan volgen onze medewerkers deze trainingen, zodat onze mensen ook deze vernieuwde systemen volledig onder controle te krijgen.

Helmond 2022